Formuleren en leestekens 5e en 6e leerjaar

Formuleren en leestekens 5e en 6e leerjaar

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
62,50€
Excl. BTW: 58,96€
Aantal:
-
+
Model: JB0158
Beschikbaarheid: Op voorraad

Omschrijving Formuleren:
Formuleren is bedoeld voor de snelle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van het basisonderwijs én de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
 
In het programma Formuleren ligt de nadruk op schrijven. Verschillende belangrijke regels voor het bouwen van zinnen worden behandeld. Er zijn ondersteunende grammaticaoefeningen die de leerling bewustmaken van de systematiek die daarbij aan de orde is. In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij het gebruik van synoniemen en bij het construeren van korte of lange zinnen, wordt een stijladvies gegeven. Als een leerling zich daar niet aan houdt, is dat niet perse fout, maar wel minder fraai of minder gewenst. De stof wordt voor de leerling uitgelegd in de uitlegschermen met voorbeelden. Deze vormen altijd het begin van de oefeningen. Tijdens het oefenen kan de uitleg op elk gewenst moment opnieuw nagelezen worden.
Voor meer info: klik hier
 
 
Omschrijving Leestekens op maat:
Leestekens op maat is bestemd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Vanzelfsprekend kan het programma ook remediërend worden ingezet in de brugklassen van het voortgezet onderwijs. 
 
In de eerste Periodieke Peiling van het Onderwijsniveau werd de taalvaardigheid van meer dan vierduizend leerlingen uit groep 8 onderzocht. Een van de conclusies was dat interpunctie voor de leerlingen een heel groot probleem is: alleen zeer goede leerlingen wisten een tekst te schrijven waarin hoofdletters, punten en komma’s op de juiste plaats stonden.
 
Leestekens op maat behandelt de leestekens die op de basisschool aangeleerd horen te worden. De rubrieken van Leestekens op maat zijn ingedeeld op basis van de door de inspectie genoemde leerinhouden. Voorafgaand aan de behandeling van de leestekens is echter een rubriek toegevoegd die zich richt op het ontwikkelen van intuïtie en inzicht in het afbakenen van zinnen. Naast de leestekens worden ook hoofdletters en spellingtekens behandeld. 
Voor meer info: klik hier

Onze cd's zijn alleen geschikt voor Windows-pc's. Als u de lesstof liever online wilt bestellen, kijk dan bij Belgisch onderwijs -> basisonderwijs - online. Met een online-account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: