Spelling 1e en 2e leerjaar

Spelling 1e en 2e leerjaar

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
62,50€
Excl. BTW: 58,96€
Aantal:
-
+
Model: JB103
Beschikbaarheid: Op voorraad

Op deze cd 2 programma's: Flitsend lezen en spellen en Spelling op maat

Omschrijving Flitsend lezen en spellen 2:
Kinderen die al bekend zijn met de klinkers en de medeklinkers en korte eenvoudige woorden kunnen lezen, kunnen aan de slag met Flitsend lezen en spellen 2. Kinderen die hiermee nog niet bekend zijn, kunnen gebruikmaken van het programma Flitsend Lezen en Spellen 1 (zie taal voor kleuters). De naam van het programma is ‘Flitsend lezen en spellen’ omdat veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de flitsaanbieding, zowel visueel (het zien) als auditief (dictee), waarna de leerling de letters of het woord moet reproduceren. Het programma begint met korte woorden, daarna volgen moeilijker woorden. Ook worden veel woorden geoefend die ‘ingeprent’ moeten worden. Bijvoorbeeld woorden met ij (grijs), met ei (dweil), met au (blauw) en met ou (bouw). Er wordt weinig uitleg gegeven, want het is de bedoeling dat het kind vooral leert via oefenen, inprenten en vergelijken. Vooral voor kinderen die moeite hebben om de spelling te leren volgens allerlei regels (zoals dat  in de taalmethodes op school gebeurt) kan Flitsend lezen en spellen 2 een heel goed hulpmiddel zijn.
Uit de praktijk blijkt, dat kinderen die niet graag een taalboekje inkijken, wel graag op de computer met taal werken. Voor meer info over Flitsend lezen en spellen 2: klik hier

 

Omschrijving Spelling op maat 1:
Spelling op maat 1 is bedoeld voor kinderen van groep 4. In het programma wordt een begin gemaakt met de spellingregels die op de basisschool worden aangeleerd. Naast de spellingregels komen ook ‘inprenttechnieken’ aan de orde. Hier volgen een paar voorbeelden.  Plakletters: melk, berg, kalf. Eindletters ng/nk: bang, bank. Eindletters s/f: vaas, leef. S/z en f/v: vaas-vazen, leef-leven. Enkel of dubbel: leren, lessen. Etcetera. Voor meer info over Spelling op maat: klik hier

Kinderen die beide programma’s op deze cd met succes hebben afgerond, gaan wat spelling betreft, goed voorbereid naar groep 5.
De twee programma’s op deze cd bevatten samen 146 oefeningen en 2828 opdrachten.  Er wordt verwezen naar 503 geluidsbestanden en naar 106 plaatjes.

Onze cd's zijn alleen geschikt voor Windows-pc's. Als u de lesstof liever online wilt bestellen, kijk dan bij Belgisch onderwijs -> basisonderwijs - online. Met een online-account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: