Leespakket

Leespakket

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
66,55€
Excl. BTW: 55,00€
Aantal:
-
+
Model: JB725.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 2 programma's: Begrijpend Lezen 2 en Strategisch Lezen

Omschrijving Begrijpend Lezen 2
Begrijpend Lezen is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Om die reden vinden ze lezen vaak ook niet leuk. Zo’n 33% van alle brugklasleerlingen heeft tekorten in begrijpend lezen, wat gevolgen heeft voor vrijwel álle vakken. Dit programma is bedoeld om het begrijpend lezen te trainen. Dit is nodig om te voorkomen dat problemen ontstaan bij het doornemen van lesstof in de leervakken. Op school is begrijpend lezen vaak geen populair vak. Gebleken  is dat leerlingen het oefenen van begrijpend lezen op de computer wel een prettige manier van leren vinden. En dat is mooi meegenomen, want oefening baart kunst. 
Er is telkens een tekst met een leuk plaatje. De leerlingen leren informatie, betekenissen, bedoelingen, enz. uit de tekst te halen en de betekenissen van moeilijke woorden af te leiden. Het tekstvak kan vergroot worden, zodat het gemakkelijk leest, ook voor kinderen die moeite hebben met het ontcijferen van woorden, zoals dyslectische leerlingen.
Voor meer informatie over Begrijpend Lezen 2: klik hier
 
Omschrijving Strategisch Lezen

Strategisch Lezen is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Het programma concentreert zich op het ontwikkelen van een strategische aanpak, bijvoorbeeld het letten op titels en illustraties, het zoeken naar samenvattingen aan het begin of aan het eind van de tekst of de alinea, het voorspellen van het vervolg van een tekst. Een te kleine woordenschat en problemen met technisch lezen kunnen met dit programma worden gecompenseerd. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat leesstrategieën met succes getraind kunnen worden. De leerling ziet steeds een tekst met een plaatje en moet dan bijvoorbeeld het onderwerp voorspellen, een titel bedenken, het vervolg voorspellen.
Voor meer informatie over Strategisch Lezen: klik hier
 
De twee programma’s op deze cd hebben samen 90 oefeningen, 116 (ingesproken) uitlegschermen en 1109 vragen.

Met een online-account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. Online werkt u altijd met de laatste versie van de producten. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: