Lezen en Woordkennis

Lezen en Woordkennis

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB725.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 2 programma's: Begrijpend Lezen 2 en Woorden 1F

Omschrijving Begrijpend Lezen 2
Begrijpend Lezen is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Om die reden vinden ze lezen vaak ook niet leuk. Zo’n 33% van alle brugklasleerlingen heeft tekorten in begrijpend lezen, wat gevolgen heeft voor vrijwel álle vakken. Dit programma is bedoeld om het begrijpend lezen te trainen. Dit is nodig om te voorkomen dat problemen ontstaan bij het doornemen van lesstof in de leervakken. Op school is begrijpend lezen vaak geen populair vak. Gebleken  is dat leerlingen het oefenen van begrijpend lezen op de computer wel een prettige manier van leren vinden. En dat is mooi meegenomen, want oefening baart kunst. 
Er is telkens een tekst met een leuk plaatje. De leerlingen leren informatie, betekenissen, bedoelingen, enz. uit de tekst te halen en de betekenissen van moeilijke woorden af te leiden. Het tekstvak kan vergroot worden, zodat het gemakkelijk leest, ook voor kinderen die moeite hebben met het ontcijferen van woorden, zoals dyslectische leerlingen.
Voor meer informatie over Begrijpend Lezen 2: klik hier
 

Dit online-account bevat het woordkennisprogramma Woorden 1F. Met dit account kan 2 jaar gewerkt worden. U betaalt dus 14,98 euro per jaar. 

Omscrijving Woorden 1F
Woorden 1F is één van de programma's uit het pakket Lezen en Woordkennis, JB810.o. Woorden 1F legt de nadruk op het aanleren van kennis over woordvorming en het leren omgaan met moeilijke woorden in zinnen en teksten. 

Het niveau van Woorden 1F loopt van dle40 (groep 7) tot en met 1S. Het programma is vooral bedoeld voor leerlingen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs én voor leerlingen van het vmbo. In havo/vwo, mbo, volwassenenonderwijs en basiseducatie kan het programma gebruikt worden voor remediërende doeleinden. 

Bij het kiezen van de in Woorden 1F behandelde woorden is gebruikgemaakt van de Streefwoordenlijst voor de Basisvorming (herziene versie van 2010). Dat is een lijst van de meest voorkomende woorden in lesmateriaal voor de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs. De lijst bevat dus woorden die idealiter bekend zijn bij de doelgroep waar Woorden 1F zich op richt, wat echter in de praktijk lang niet altijd het geval is. De lijst is ontwikkeld door het Cito en het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc). De lijst geeft een indicatie van de moeilijkheid van woorden (1 t/m 5), onder andere gebaseerd op het oordeel van een groot aantal docenten. Moeilijkheid 5 vonden deze docenten te moeilijk voor de doelgroep. Die woorden hebben we dus niet gebruikt. Woorden met moeilijkheid 1 of 2 worden geacht bij verreweg de meeste leerlingen wel bekend te zijn. We hebben ons dus gericht op woorden met moeilijkheid 3 of 4.

De eerste drie rubrieken van Woorden 1F zijn kennisrubrieken en de volgende acht rubrieken zijn inhoudelijke rubrieken. De acht behandelde thema’s hebben te maken met maatschappelijk relevante onderwerpen waar leerlingen mee te maken hebben of krijgen.  
Rubriek A: Het digitale woordenboek
Rubriek B: Woord en context
Rubriek C: Woordvorming
Rubriek D: Werken en verdienen
Rubriek E: Consumeren en betalen
Rubriek F: Mens en maatschappij
Rubriek G: Familie en relaties
Rubriek H: Uiterlijk en verzorging
Rubriek I: Misdaad en straf
Rubriek J: Gevoel en gedrag
Rubriek K: Ziekte en gezondheid

Voor uitgebreide informatie over Woorden 1F, klik hier. 

Met een online-account kan gedurende 2 jaar op alle soorten pc's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. Online werkt u altijd met de laatste versie. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: