Lezen 3F

Lezen 3F

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
29,95€
Excl. BTW: 27,48€
Aantal:
-
+
Model: JB1005.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Lezen 3F
Lezen 3F is vooral bedoeld voor leerlingen aan het eind van de havo-opleiding en in de klassen 4 en 5 van het vwo. Het programma kan gebruikt worden als actieve voorbereiding op het examen Tekstbegrip in havo en vwo. Lezen 3F is door de diagnostische aanpak en de individuele feedback bijzonder geschikt voor groepen waarin niveau¬verschil¬len bestaan op het gebied van begrijpend lezen. 
De stof valt in twee delen uiteen. Het eerste deel, dat wordt bevraagd in de toets Rubriek A t/m E bestrijkt de onderwerpen: oriënteren, citeren, formuleren (rubriek A), onderwerp, hoofdvraag, hoofdgedachte (rubriek B), tekstsoort en schrijfdoel (rubriek C), signalen en verbanden (rubriek D), functie van tekstdelen (rubriek E). Het tweede deel, dat aan de orde komt in de toets Rubriek F t/m J gaat over: standpunten en argumenten (rubriek F), structuren van argumentatie (rubriek G), argumentatiefouten (rubriek H), beoordelen van argumentatie (rubriek I) en samenvatten (rubriek J).
Terwijl de meeste oefeningen gaan over delen van de stof en deelvaardigheden, komt  in de laatste oefening van elke rubriek komt de complete stof nog een keer langs. Deze laatste oefeningen zijn dus belangrijk voor de voorbereiding op de toets.
Inhoud 
In Lezen 3F wordt de kennis aangeleerd en worden de vaardigheden getraind die vereist zijn voor het behalen van het Meijerinkniveau 3F. Daarbij wordt gebruikgemaakt van teksten die Meijerink c.s. en SLO geschikt achten voor de leerlingen die toewerken naar dit niveau. De stof is ingedeeld in 9 inhoudelijke rubrieken: 
Oriënteren, citeren, formuleren (rubriek A)
Onderwerp, hoofdvraag, hoofdgedachte (rubriek B)
Tekstsoort en schrijfdoel (rubriek C)
Signalen en verbanden (rubriek D)
Functie van tekstdelen (rubriek E) 
Standpunten en argumenten (rubriek F)
Structuren van argumentatie (rubriek G)
Argumentatiefouten (rubriek H)
Beoordelen van argumentatie (rubriek I)
Samenvatten (rubriek J)
Voor uitgebreide informatie over Lezen 3F, klik hier

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: