Studievaardigheid en Leestekens groep 7 en 8

Studievaardigheid en Leestekens groep 7 en 8

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB717.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat de programma's Studievaardigheid op maat en Leestekens op maat.

Het computerprogramma Studievaardigheid op maat is bedoeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en de brugklas vmbo-bbl en -kbl. In het programma wordt aandacht besteed aan een aantal belangrijke aspecten die bij studievaardigheid een rol spelen. De inhoud die hier wordt aangeduid, staat voor de leerling in overzichtelijke uitlegschermen en vormt telkens de basis voor de oefeningen. Tijdens het oefenen kan de uitleg op elk gewenst moment opnieuw nagelezen worden. Het programma maakt gebruik van teksten die in de bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklas van vmbo-bbl en -kbl aan de orde kunnen komen. 
In Studievaardigheid op maat worden verschillende vaardigheden geoefend die ook in de CITO-toets voorkomen, zoals: alfabetische volgorde, kaartlezen, zoeken in een woordenboek, grafieken lezen, zoeken in een encyclopedie, informatiebronnen.
Het lesbestand Studievaardigheid op maat bestaat uit 58 oefeningen. Er zijn 115 uitlegschermen met plaatjes, schema’s en tekst. De leerling werkt met tien verschillende oefen- en toetsvormen. In totaal zijn in dit lesbestand ruim 1215 variaties van vragen opgenomen.
Voor meer informatie over Studievaardigheid op maat: klik hier.

Leestekens op maat is bestemd voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Vanzelfsprekend kan het programma ook remediërend worden ingezet in de brugklassen van het voortgezet onderwijs. 
 
In de eerste Periodieke Peiling van het Onderwijsniveau werd de taalvaardigheid van meer dan vierduizend leerlingen uit groep 8 onderzocht. Een van de conclusies was dat interpunctie voor de leerlingen een heel groot probleem is: alleen zeer goede leerlingen wisten een tekst te schrijven waarin hoofdletters, punten en komma’s op de juiste plaats stonden.
 
Leestekens op maat behandelt de leestekens die op de basisschool aangeleerd behoren te worden. De rubrieken van Leestekens op maat zijn ingedeeld op basis van de door de inspectie genoemde leerinhouden. Voorafgaand aan de behandeling van de leestekens is echter een rubriek toegevoegd die zich richt op het ontwikkelen van intuïtie en inzicht in het afbakenen van zinnen. Naast de leestekens worden ook hoofdletters en spellingtekens behandeld. 
Voor meer info: klik hier.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: