Rekenen groep 4

Rekenen groep 4

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB1007
Beschikbaarheid: Op voorraad

Rekenen op maat voor groep 4 bestaat uit twee delen.

Rekenen op maat 4A is bedoeld voor de eerste helft van groep 4 en in België voor het tweede leerjaar (van het begin van het schooljaar tot de kerstavakantie) van het basisonderwijs en vergelijkbaar niveau van het speciaal basisonderwijs. Het programma richt zich op de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn voor het reken-wiskundeonderwijs.

De volgende domeinen van de leerstof komen aan bod:

  • Getallen en getalrelaties
  • Bewerkingen
    - hoofdrekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen
  • Meten, tijd en geld
  • Meetkunde

Er is geen specifieke voorkennis nodig om met het programma te kunnen werken. Enige ervaring in het werken met de muis (aanwijzen, klikken, afrollen, slepen) is wel gewenst, en valt eventueel snel aan te leren.

Voor meer informatie over rekenen 4A: klik hier.

 

Rekenen op maat 4B is bedoeld voor de tweede helft van groep 4 en in België voor het tweede leerjaar (van januari tot het einde van het schooljaar).

De ­inhoud van de oefeningen in de blokken van Rekenen op maat 4B is gebaseerd op de methodische opbouw bij het rekenen tot 100 in groep 4 en bevat de stof vanaf de kerst. We onderscheiden de oriëntatie in het rekengebied tot 100 en na deze brede oriëntatie start de methodiek met de bewerkingen bij het rekenen tot 100. Aangesloten wordt bij de zogenaamde rijgmethodiek, waarbij het rekenen op de getallenlijn met sprongsommen een belangrijk didactisch hulpmiddel vormt.

Rubriek V tot en met Y bevat verrijkingsstof voor extra uitdaging. 

Voor meer info over Rekenen 4B: klik hier. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: