Begrijpend lezen 3e en 4e leerjaar

Begrijpend lezen 3e en 4e leerjaar

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB512.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat de lesstof van 2 programma's: Begrijpend lezen 1 en Begrijpend lezen 2.

Begrijpend Lezen 1 is bedoeld als een steuntje in de rug voor kinderen die moeite hebben met lezen en om die reden lezen vaak ook niet leuk vinden. Deze software wordt gebruikt aan het einde van het eerste leerjaar en in het 2e en 3e leerjaar. Op school is begrijpend lezen voor veel kinderen geen populair vak. Gebleken is dat zij begrijpend lezen oefenen op de computer een prettige manier van leren vinden. Er is telkens een tekst met een plaatje. Leerlingen leren informatie en betekenissen uit de tekst te halen. Het tekstvak, de letters en de regelafstand kunnen worden vergroot, zodat het gemakkelijk leest, ook voor kinderen met leesproblemen (bijvoorbeeld dyslectische kinderen).
De inhoud van de teksten van Begrijpend Lezen 1 is afgstemd op het leesniveau AVI 1 t/m 9 en de belevingswereld van leerlingen van de basisschool. Ook kinderen uit hogere groepen die een achterstand hebben, kunnen hun voordeel doen met dit leesprogramma.

Begrijpend Lezen 1 bestaat uit 81 oefeningen. In totaal worden in dit lesbestand 721 vragen gesteld die verdeeld zijn over 32 teksten. Voor meer info over Begrijpend Lezen 1: klik hier.

Omschrijving Begrijpend Lezen 2:
Begrijpend Lezen 2 is bedoeld als een steuntje in de rug voor kinderen die moeite hebben met lezen en om die reden lezen ook vaak niet leuk vinden. Op school is begrijpend lezen voor veel kinderen geen populair vak. Gebleken is dat zij begrijpend lezen oefenen op de computer een prettige manier van leren vinden. Er is telkens een tekst met een gezellig plaatje. Leerlingen leren informatie, betekenissen, bedoelingen, enz. uit de tekst halen. Het tekstvak, de letters en de regelafstand kunnen worden vergroot, zodat het gemakkelijk leest, ook voor kinderen met leesproblemen (bijvoorbeeld dyslectische kinderen). Begrijpend Lezen 2 is bedoeld voor de leerjaren 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De inhoud van de teksten is afgestemd op de belevingswereld van leerlingen van ongeveer 10 - 14 jaar. Het gebruikte tekstniveau is vanaf AVI-9. Voorwaarde voor het gebruik van het programma is dan ook dat dit niveau ongeveer is gehaald. 
Voor meer info over Begrijpend Lezen 2: klik hier.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: