Rekenen 1e en 2e leerjaar

Rekenen 1e en 2e leerjaar

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB610.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Rekenen op maat 3 is gemaakt voor de rekenaars in groep 3 van de Nederlandse basisschool en in het 1e leerjaar van de Belgische basisschool. Het programma behandelt de getallen van 0 t/m 24.

Goed leren rekenen is een van de belangrijkste basisvaardigheden in het onderwijs. Veel bijvoorbeeld financiële elementen in het leven van alledag maken het noodzakelijk dat het beheersen van basisrekenvaardigheden vaak als vanzelfsprekend wordt verondersteld. Het reken- en wiskundedomein binnen het basisonderwijs bevat een enorm scala aan onderwerpen die een leerling voorafgaand aan het voortgezet onderwijs onder de knie moet zien te krijgen om het vervolgonderwijs op dit punt succesvol te kunnen doorlopen.

Muiswerk Rekenen op maat 3 combineert alle getallen van Rekenen op maat 1 en 2, namelijk 0 t/m 24.  Kinderen leren rekenen aan de hand van een goede balans tussen zelfstandig werken en didactische begeleiding door de software. De leerling kiest zelf uit wisselende sets van oefeningen met uitleg, feedback en veel verschillende oefenopgaven. De educatieve software ´bekijkt´ voortdurend wat de vorderingen van de leerling zijn, zodat de leerling stap voor stap vooruit gaat in het leerproces. Er is gekozen voor een structuur waarbij leerstofelementen elkaar zodanig opvolgen dat het ene leerstofelement enigszins bekend moet zijn voordat het volgende leerstofelement gevolgd kan worden. Onderzoek maakte onlangs duidelijk dat leerlingen profijt hebben van een duidelijke structuur bij het aanleren van basis rekenvaardigheden.
Voor meer informatie over Rekenen op maat 3: klik hier. 

Rekenen op maat 4 is bedoeld voor groep 4 van het basisonderwijs en voor België voor het 2e leerjaar. Het programma remediërend worden ingezet in de hogere groepen.
In het programma wordt een onderscheid gemaakt in de basisstof die alle leerlingen zouden moeten beheersen (rubrieken A t/m L) en moeilijker keuzestof die in de rubrieken M, N en O aan de orde komen om tempoverschillen op te kunnen vangen en nog meer uitdagingen aan te kunnen bieden. De volgende domeinen van de leerstof komen aan bod:
• Getallen en getalrelaties
• Bewerkingen, hoofdrekenen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen
• Meten, tijd en geld
• Meetkunde
Er zijn twaalf rubrieken van elk drie weken oefenstof, zodat er voor 36 weken oefenstof aan de orde komt waarin de noodzakelijke vaardigheden uit de reken-wiskundemethode geoefend worden. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere: tellen tot 100, getallen splitsen, blokkenbouwsels en plattegronden, optellen en aftrekken tot 20, groter of kleiner dan 50, de tafels van 2, 5, 10 en 4, sprongen van 10, even en oneven getallen, kloktijden, km, m, cm, kg, g en verhoudingstabellen.
Voor meer info: klik hier.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar.

 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: