Spellingpakket voor 1e en 2e leerjaar

Spellingpakket voor 1e en 2e leerjaar

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB507-o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 2 programma's: Flitsend lezen en spellen 2 en Spelling op maat 1

Omschrijving Flitsend lezen en spellen 2:
Kinderen die al bekend zijn met de klinkers en de medeklinkers en korte eenvoudige woorden kunnen lezen, kunnen aan de slag met Flitsend lezen en spellen 2. Kinderen die hiermee nog niet bekend zijn, kunnen gebruikmaken van het programma Flitsend Lezen en Spellen 1 (kleuteronderwijs). De naam van het programma is ‘Flitsend lezen en spellen’ omdat veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de flitsaanbieding, zowel visueel (het zien) als auditief (dictee), waarna de leerling de letters of het woord moet reproduceren. Het programma begint met korte woorden, daarna volgen moeilijker woorden. Ook worden veel woorden geoefend die ‘ingeprent’ moeten worden. Bijvoorbeeld woorden met ij (grijs), met ei (dweil), met au (blauw) en met ou (bouw). Er wordt weinig uitleg gegeven, want het is de bedoeling dat het kind vooral leert via oefenen, inprenten en vergelijken. Vooral voor kinderen die moeite hebben om de spelling te leren volgens allerlei regels (zoals dat  in de taalmethodes op school gebeurt) kan Flitsend lezen en spellen 2 een heel goed hulpmiddel zijn.
Uit de praktijk blijkt, dat kinderen die niet graag een taalboekje inkijken, wel graag op de computer met taal werken. Voor meer info over Flitsend lezen en spellen 2: klik hier

 

Omschrijving Spelling op maat 1:
Spelling op maat 1 is bedoeld voor leerlingen van eind groep 3 en van groep 4. Voor België is dat het einde van het 1e leerjaar en het gehele 2e leerjaar. In het programma wordt een begin gemaakt met de spellingregels die op de basisschool worden aangeleerd. Naast de spellingregels komen ook ‘inprenttechnieken’ aan de orde. Hier volgen een paar voorbeelden.  Plakletters: melk, berg, kalf. Eindletters ng/nk: bang, bank. Eindletters s/f: vaas, leef. S/z en f/v: vaas-vazen, leef-leven. Enkel of dubbel: leren, lessen. Etcetera. Voor meer info over Spelling op maat 2: klik hier

Kinderen die beide programma’s met succes hebben afgerond, gaan wat spelling betreft, goed voorbereid naar groep 5 of naar het 3e leerjaar.
De twee programma’s bevatten samen 146 oefeningen en 2828 opdrachten.  Er wordt verwezen naar 503 geluidsbestanden en naar 106 plaatjes.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 
 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: