Taal voor kleuters groep 1 & 2

Taal voor kleuters groep 1 & 2

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB701.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 2 programma's: Leesstart en Flitsend Lezen en Spellen

Omschrijving Leesstart:

Met het programma Leesstart leren leerlingen klankovereenkomsten in woorden onderscheiden. Het programma richt zich dus op verbetering van de fonologische competentie, een belangrijke voorwaarde voor en ondersteuning bij het leren lezen. Daarnaast richt het programma zich op de letterkennis. Pas als leerlingen in staat zijn de afzonderlijke klanken in woorden goed waar te nemen, kunnen ze de volgende stap nemen, namelijk het koppelen van letters aan klanken, waar het normale leesonderwijs zich op richt.
Voor meer info: klik hier.

Omschrijving Flitsend lezen en spellen 1:

Voor “leesrijpe” kleuters is er Flitsend lezen en spellen. Kinderen zijn leesrijp wanneer ze begrijpen dat een woord uit klanken bestaat, wanneer ze kunnen rijmen en wanneer ze klanken kunnen samenvoegen tot een woord. Dit programma begint met letters en lettercombinaties. Wanneer die beheerst en herkend worden, komen korte woordjes aan bod. De aanpak is ongeveer als volgt. Gedurende een paar tellen - vandaar de naam flitsend spellen - wordt er bijvoorbeeld een letter getoond en tegelijkertijd uitgesproken door de computer. Het kind moet dan uit 5 letters de letter kiezen die zojuist voorbijkwam. In een ander soort oefening moet hij de geflitste letter zelf typen. Eerst worden de klinkers geoefend, daarna de medeklinkers, dan de dubbele klinkers (eu, ou, ei enz.) en tot slot korte gemakkelijke woordjes. Flitsend lezen en spellen helpt kleuters om op een speelse manier het spellen van letters en korte woorden alvast enigszins onder de knie te krijgen. Wat ook een goede voorbereiding op het lezen is, want flitsend spellen is lezen en spellen tegelijkertijd. Flitsend lezen en spellen wordt vaak gebruikt om technisch lezen te ondersteunen.
Voor meer info over Flitsend lezen en spellen: klik hier.

Met een online account kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: