Leespakket vmbo bovenbouw GL/TL

Leespakket vmbo bovenbouw GL/TL

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
49,50€
Excl. BTW: 45,41€
Aantal:
-
+
Model: JB763.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 2 programma's: Studievaardigheid en Lezen

Omschrijving Studievaardigheid
Studievaardigheid zou je ook ‘leren leren’ kunnen noemen. Het programma is bedoeld voor leerlingen die daar moeite mee hebben, in dit geval wat betreft lezen. Het programma gaat over het opzoeken van informatie in bibliotheek, trefwoordenregisters, inhoudsopgave, woordenboeken en op internet. En ook uit het opdoen van informatie uit een grote variëteit aan teksten: wat is het onderwerp, de hoofdgedachte, de beste korte samenvatting? Ook het lezen van tabellen en grafieken wordt uitgebreid behandeld. In het laatste deel van het programma is aandacht voor het omgaan met meerkeuzevragen en het afleggen van tentamens. In veel verschillende oefenvormen (invuloefeningen, meerkeuzeoefeningen, sorteeroefeningen) wordt de stof aangeboden en geoefend.
Voor meer informatie over Studievaardigheid: klik hier.
 
Omschrijving Lezen
Voor heel veel leerlingen is tekstbegrip een van de lastigste vakken op het eindexamen. In het programma Lezen wordt aangeleerd hoe het ontrafelen van een tekst moet worden aangepakt. Een paar voorbeelden: stap voor stap wordt bekeken wat het doel van een tekst is; wat voor soort tekst het is; wat het onderwerp is; hoe de hoofdgedachte moet worden vastgesteld; hoe moeilijke woorden, waarvan de betekenis niet bekend is, kunnen worden ontleed. Als het programma Lezen met succes is afgerond, heeft de leerling een prima handvat om welke tekst dan ook te kunnen ontrafelen. Het maakt niet uit of dat een Nederlandse tekst is, of een tekst in een vreemde taal.
Studievaardigheid en Lezen hebben samen 82 oefeningen, 1800 variaties van zinnen en ruim 900 teksten en fragmenten. Er zijn 170 (ingesproken) uitlegschermen met plaatjes, schema’s en tekst.
Voor meer informatie over Lezen: klik hier.

Met een online kan op alle soorten PC's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: