Lezen en Formuleren

Lezen en Formuleren

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
66,54€
Excl. BTW: 61,05€
Aantal:
-
+
Model: JB741.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Dit online-account bevat 3 programma's: Studievaardigheid, Strategisch Lezen en Formuleren.

Omschrijving Studievaardigheid
Studievaardigheid zou je ook ‘leren leren’ kunnen noemen. Het programma is bedoeld voor leerlingen die daar moeite mee hebben, in dit geval wat betreft lezen. Het programma gaat over het opzoeken van informatie in bibliotheek, trefwoordenregisters, inhoudsopgave, woordenboeken en op internet. En ook over het opdoen van informatie uit een grote variëteit aan teksten: wat is het onderwerp, de hoofdgedachte, de beste korte samenvatting? Ook het lezen van tabellen en grafieken wordt uitgebreid behandeld. In het laatste deel van het programma is aandacht voor het omgaan met meerkeuzevragen en het afleggen van tentamens. In veel verschillende oefenvormen (invuloefeningen, meerkeuzeoefeningen, sorteeroefeningen) wordt de stof aangeboden en geoefend. 

Voor meer informatie over Studievaardigheid: klik hier
 
Omschrijving Strategisch Lezen
Strategisch Lezen is bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met lezen. Het programma concentreert zich op het ontwikkelen van een strategische aanpak, bijvoorbeeld het letten op titels en illustraties, het zoeken naar samenvattingen aan het begin of aan het eind van de tekst of de alinea, het voorspellen van het vervolg van een tekst. Een te kleine woordenschat en problemen met technisch lezen kunnen met dit programma worden gecompenseerd. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat leesstrategieën met succes getraind kunnen worden. De leerling ziet steeds een tekst met een plaatje en moet dan bijvoorbeeld het onderwerp voorspellen, een titel bedenken, het vervolg voorspellen. 
Voor meer informatie over Strategisch Lezen: klik hier.

Omschrijving Formuleren
Het programma Formuleren is vooral bedoeld voor leerlingen die moeite hebben met de zinsbouw. Het kan gebruikt worden voor zowel allochtone als autochtone leerlingen (leerlingen die Nederlands als moedertaal hebben). Naast het bouwen van zinnen wordt ook aandacht besteed aan o.a. het gebruik van voorzetsels (aandacht besteden aan, beginnen met, piekeren over), voornaamwoorden (is het jou of jouw, is het zij of hun), en stijlfouten zoals overbodigheden (we kregen een gratis cadeautje, Harry is een ouderloze wees) enz. 
Voor meer over het computerprogramma Formuleren: klik hier.

De drie programma’s samen hebben samen 130 oefeningen, 146 (ingesproken) uitlegschermen en 1409 vragen.

Met een online-account kan op alle soorten pc's gewerkt worden, maar ook op de MAC, de iPad en op andere tablets. De werking van een online-account duurt 2 jaar. Online werkt u altijd met de laatste versie van de producten. 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: