Woordstart 2

Woordstart 2

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
29,95€
Excl. BTW: 27,48€
Aantal:
-
+
Model: JB1000.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

WOORDSTART 2

Woordstart 2  richt zich op leerlingen van groep 2 van het basisonderwijs en leerlingen met een beperkte woordenschat in hogere groepen. Doel van het programma is het vergroten van de woordkennis. Woordstart 2 bevat een schat aan oefenmateriaal die naast het woordkennisonderwijs op school individueel kan worden ingezet. Zowel op school in de les, als thuis onder begeleiding van een van de ouders.

In het programma Woordstart 2 zijn meer dan 800 kleine en grote plaatjes en meer dan 2200 professioneel ingesproken geluiden opgenomen.

In het basisonderwijs zijn de verschillen in de woordenschat van leerlingen vaak groot. Sommige leerlingen zijn opgegroeid in een Nederlandstalige omgeving, andere leerlingen in een niet-Nederlandstalige omgeving of een omgeving waarin weinig gecommuniceerd wordt. In die gevallen wordt de uitbreiding van de Nederlandstalige woordenschat vaak onvoldoende gestimuleerd.

Op het onderwijs rust de taak om kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen. Thuis hebben de meeste kinderen al kennisgemaakt met veel woorden: ze communiceren met vader, moeder, broers en zusjes, ze maken dingen mee, kijken televisie en horen praten over wat er te zien of te beleven valt. Als in groep 3 het eigenlijke leesonderwijs begint, moeten ze in elk geval een aantal belangrijke begrippen kennen.

De meeste van huis uit Nederlandstalige (Amsterdamse) kinderen komen volgens Mulder, Timman en Verhallen (2000 het basisonderwijs binnen met een woordenschat van 1000 tot 3000 woorden (soms zelfs veel meer). Dat aantal is in veel klassen de beginvoorraad waarop het onderwijs kan voortbouwen. Maar er zijn ook kinderen die starten met kennis van, bij voorbeeld, 200 tot 300 Nederlandse woorden. Of zelfs nog minder. Twee jaar later, in groep 3, gaan al die kinderen wel tegelijkertijd leren lezen, terwijl hun aanvankelijke leeswoordenschat, hun basisvoorraad voor de eerste boekjes, dus heel verschillend is.

Voor meer informatie over Woordstart 2: klik hier. 

 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: