Spelling groep 4

Spelling groep 4

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB1002
Beschikbaarheid: Op voorraad

Spelling groep 4 bestaat uit twee delen. Die bestrijken de spelling voor zover die in groep 4 van de basisschool moet worden aan­geleerd. Spelling 4A wordt op de basisschool gebruikt vanaf de start van het schooljaar tot aan de kerstvakantie. Spelling 4B is voor de periode na de kerstvakantie tot het einde van het schooljaar. Het programma kan gebruikt worden naast elke methode. Leerlingen hoeven geen specifieke voorkennis te hebben om met het programma te kunnen werken. Bij het werken met de computer is enige ervaring in het werken met de muis (aanwijzen, klikken, afrollen, slepen) wel gewenst.

Actief en passief spellen

Het zelf schrijven van een woord is niet hetzelfde als het herkennen van een foute schrijfwijze. Beide deelvaardigheden hangen wel samen: als je een woord correct kunt schrijven, kost het meestal ook weinig moeite om een spelfout in dat woord te ontdekken. De nadruk ligt in de spellinglijn van Muiswerk duidelijk op het actief spellen (zelf schrijven of typen). Om die reden is de laatste oefening van elke inhoudsrubriek een (woord)dictee. In sommige oefeningen komt ook wel het herkennen van foutieve woordbeelden aan bod. We zijn daar voorzichtig mee om te voorkomen dat foutieve woordbeelden ook worden opgeslagen en voor verwarring blijven zorgen.

Lesstof Spelling 4A en Spelling 4B

Muiswerk Spelling 4 is een complete methode. Het programma bevat alle leerstof die de school wat spelling betreft in groep 4 op basis van de referentieniveaus en de kerndoelen geacht wordt aan te bieden en zelfs nog iets meer. De aard van het programma maakt het mogelijk goed aan te sluiten bij de mogelijkheden van ieder kind. Daarmee voldoet een school dus aan alle eisen die de overheid aan het spellingonderwijs stelt. Als extra is in de laatste rubrieken van het programma een klein deel van de stof van groep 5 opgenomen, zodat snelle leerlingen verder kunnen werken.

Voor uitgebreide informatie over Spelling 4A en Spelling 4B, klik hier. 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Tags: Spelling, groep, 4