Veelgestelde vragen

Algemeen

Is er verschil tussen de Muiswerk-cd's en de Juffrouw Blom-cd's?
Antwoord: Het kan zijn dat u bij juffrouw Blom bent terecht gekomen, omdat u op zoek bent naar een van de Muiswerkprogramma's, die o.a. op scholen worden gebruikt. De programma's die Juffrouw Blom aanbiedt zijn inhoudelijk niet anders dan die op de Muiswerk-cd's. De indeling is echter wel anders. De Muiswerk cd's zijn op onderwerp ingedeeld (bijvoorbeeld Begrijpend Lezen voor verschillende niveaus), terwijl de Juffrouw Blomprogramma's op doelgroep én lesniveau zijn ingedeeld. Als u een specifieke Muiswerk-cd wilt bestellen, dan kunt u deze vinden in de categorie 'Muiswerk-cd's'. Wanneer u twijfelt aan uw keuze, dan kunt u altijd contact met ons opnemen (info@juffrouwblom.com). Wij kunnen u dan via de mail adviseren.
 
Op welke manieren kun je bestellen?
Bestellen van de cd's kan via de webwinkel van Juffrouw Blom. Als dat problemen geeft, kan het ook via email: info@juffrouwblom.com. Als er hulp nodig is bij het uitzoeken van de juiste cd kunt u advies vragen via email: info@juffrouwblom.com. Voor bestellingen vanuit landen buiten de Europese Unie wordt geen btw in rekening gebracht. 
 
Hoe bestel je een online account?
U bestelt een online account via email. In de email geeft u aan om welke lesprogramma's het gaat. Wij horen graag de (voor)naam van de leerling en de volledige naam- en adresgegevens voor de factuur. Wij maken nog dezelfde dag het online account klaar. U krijgt een inlogadres, een 
gebruikersnaam en een wachtwoord via email. De leerling kan meteen aan het werk. 
De samenstellingen en de prijzen van de online versie zijn gelijk aan die van de cd's. Er zijn geen verzendkosten, want alles gaat via email. De factuur wordt als pdf meegestuurd met de inloggegevens en kan achteraf worden voldaan. De leerling kan twee jaar lang onbeperkt met de software werken.
 
Is Juffrouw Blom ook geschikt voor hoogbegaafde kinderen?
Ja! De programma’s van Juffrouw Blom zijn ook heel geschikt voor kinderen die hoogbegaafd zijn. Wanneer bij een kind sprake is van een grote didactische voorsprong is versnellen het overwegen waard. Voor de leerling kan dan lesstof gekozen worden die een of meerdere niveaus hoger ligt dan gebruikelijk is voor de groep of de klas van het kind. Voor vragen over de moeilijkheidsgraad van de verschillende programma’s kunt u altijd via email contact opnemen: info@juffrouwblom.com.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
Antwoord: Voor Nederland bedragen de verzendkosten € 2,50, voor België € 5,00 en voor alle andere landen € 7,50.

Hoe gaat het met de betaling?
Antwoord: Betalen kan met iDEAL. Ook kan een factuur worden toegestuurd; na betaling wordt de software verzonden. Scholen, bedrijven en instellingen kunnen achteraf betalen; de factuur wordt meegestuurd in het pakket. Ook zijn creditcardbetalingen mogelijk. Hiervoor wordt € 4,00 in rekening gebracht. Voor landen buiten de Europese Unie vervalt de BTW (19%).
 
Hoe gaat de betaling vanuit het buitenland?
Antwoord: Op de factuur staat een BIC/SWIFT- en IBANnummer. Deze nummers zijn nodig bij buitenlandse betalingen. U kiest in de webwinkel voor betalen 'via overschrijving'. U krijgt de software opgestuurd, samen met de factuur. Op de factuur staan de BIC/SWIFT- en IBANnummers. Ook creditcardbetalingen zijn mogelijk vanuit het buitenland. Hiervoor wordt € 4,00 in rekening gebracht.
 
Hoe lang is de levertijd?
Antwoord: maximaal een week.

Kan ik als verzendadres een postbus opgeven?
Antwoord: Ja, dat kan.

Kan ik een bestelling ook naar iemand anders laten verzenden?
Antwoord: Ja, dat is mogelijk.

Kan ik een bestelling ook als een cadeau laten verzenden?
Antwoord: Ja, dat kan.

Ontvang ik een factuur met btw?
Antwoord: Ja, bij iedere zending behoort een factuur met btw. Met uitzondering van bestellingen uit landen buiten de Europese Unie; voor deze zendingen vervalt de btw.

Zijn uw vermelde prijzen inclusief btw?
Antwoord: Ja, de prijzen zijn inclusief btw.

Kunnen de cd's ook geïnstalleerd worden op een Apple Macintosh?
De software van Juffrouw Blom is geschikt voor computers die onder Windows draaien. In principe werkt de software niet op de MAC.
Het is echter niet onmogelijk om de Juffrouw Blom software op Apple computers te gebruiken. Door de applicatie Parallels te installeren op de Apple computer, wordt het mogelijk om windowsgestuurde software te gebruiken: http://www.parallels.com/products/desktop/. Onder Parallels moet u eerst nog Windows zelf installeren (kies liefst Windows XP). Verifieer na installatie ook of de cd-speler van uw MAC toegankelijk is vanuit Windows en of het geluid het goed doet onder Windows. Als dat het geval is, zullen de Juffrouw Blom-cd's waarschijnlijk goed werken. Zowel Parallels als de Windows onder Parallels zijn NIET gratis te downloaden.
MAC-gebruikers zonder Windowsapplicatie kunnen wel probleemloos werken met de online versie van de Juffrouw Blom software.

 

Installatie

Waar vind ik de installatie-/gebruikershandleiding?
Antwoord: De installatie-/gebruikershandleiding wordt met de software meegeleverd. U kunt extra exemplaren aanvragen bij: info@juffrouwblom.com. De handleiding wordt dan elektronisch toegestuurd.

Voorbereidingen

Hoe voer ik (voor-)namen in?
Antwoord: Door te klikken op de knop met het gezichtje.

Hoeveel namen kun je in totaal invoeren in één programma?
Antwoord: Een onbeperkt aantal leerlingen kan worden ingevoerd.

Kan ik ook namen verwijderen?
Antwoord: Nee, dat kan niet. Wel kan de CD opnieuw geïnstalleerd worden, maar dan zijn ALLE namen verdwenen.


Resultaten bekijken 
 
Hoe bekijk ik de resultaten?
Antwoord: Door op de knop ‘resultaten’ te klikken. U ziet welke oefeningen de leerling gemaakt heeft, hoelang hij erover gedaan heeft en wat de score was. Bij scores lager dan 70% krijgt de leerling het advies de oefening opnieuw te doen. U kunt controleren of dat ook daadwerkelijk gebeurt. De lesstof is steeds verdeeld in rubrieken. De laatste oefening van elke rubriek is een verzameloefening. Die oefening kan heel goed gebruikt worden als toets.
 
Kan ik de resultaten ook uitprinten?
Antwoord: Ja, dat kan. Klik eerst op de knop ‘resultaten’ en daarna op het printertje.