Lezen 3F en Leestekens 3F

Lezen 3F en Leestekens 3F

0 beoordeling(en). 0 beoordeling(en).
54,95€
Excl. BTW: 50,41€
Aantal:
-
+
Model: JB1004.o
Beschikbaarheid: Op voorraad

Lezen 3F
Lezen 3F is vooral bedoeld voor leerlingen aan het eind van de havo-opleiding en in de klassen 4 en 5 van het vwo. Het programma kan gebruikt worden als actieve voorbereiding op het examen Tekstbegrip in havo en vwo. Lezen 3F is door de diagnostische aanpak en de individuele feedback bijzonder geschikt voor groepen waarin niveau¬verschil¬len bestaan op het gebied van begrijpend lezen. 
De stof valt in twee delen uiteen. Het eerste deel, dat wordt bevraagd in de toets Rubriek A t/m E bestrijkt de onderwerpen: oriënteren, citeren, formuleren (rubriek A), onderwerp, hoofdvraag, hoofdgedachte (rubriek B), tekstsoort en schrijfdoel (rubriek C), signalen en verbanden (rubriek D), functie van tekstdelen (rubriek E). Het tweede deel, dat aan de orde komt in de toets Rubriek F t/m J gaat over: standpunten en argumenten (rubriek F), structuren van argumentatie (rubriek G), argumentatiefouten (rubriek H), beoordelen van argumentatie (rubriek I) en samenvatten (rubriek J).
Terwijl de meeste oefeningen gaan over delen van de stof en deelvaardigheden, komt  in de laatste oefening van elke rubriek komt de complete stof nog een keer langs. Deze laatste oefeningen zijn dus belangrijk voor de voorbereiding op de toets.
Inhoud 
In Lezen 3F wordt de kennis aangeleerd en worden de vaardigheden getraind die vereist zijn voor het behalen van het Meijerinkniveau 3F. Daarbij wordt gebruikgemaakt van teksten die Meijerink c.s. en SLO geschikt achten voor de leerlingen die toewerken naar dit niveau. De stof is ingedeeld in 9 inhoudelijke rubrieken: 
Oriënteren, citeren, formuleren (rubriek A)
Onderwerp, hoofdvraag, hoofdgedachte (rubriek B)
Tekstsoort en schrijfdoel (rubriek C)
Signalen en verbanden (rubriek D)
Functie van tekstdelen (rubriek E) 
Standpunten en argumenten (rubriek F)
Structuren van argumentatie (rubriek G)
Argumentatiefouten (rubriek H)
Beoordelen van argumentatie (rubriek I)
Samenvatten (rubriek J)
Voor uitgebreide informatie over Lezen 3F, klik hier

Leestekens 3F
Leestekens 3F is bedoeld voor de hoogste klassen van havo, vwo 3 en 4, en mbo4.  Het programma kan bovendien worden ingezet in het volwassenenonderwijs, het hoger beroepsonderwijs en op de universiteit. Het doel van het programma is het halen van drempel 3F waar het gaat om het gebruik van interpunctie, spellingtekens en hoofdletters. Het programma kan zowel gebruikt worden door leerlingen die nog weinig weten van het gebruik van lees- en spellingtekens, als door leerlingen die daar al behoorlijk ver in zijn. U kunt de leerlingen op verschillende manieren met het programma laten werken. Het programma is niet gekoppeld aan een bepaalde lesmethode. 
In Leestekens 3F worden vrijwel alle lees- en spellingtekens behandeld. Aan de orde komen: hoofdletter, punt, vraagteken, komma, puntkomma, dubbele punt, aanhalingstekens, pauzestreepje, haakjes, slashes, beletselteken, hoofdletter, trema, apostrof, accenttekens, afbreekteken, koppelteken.
Het lesbestand Leestekens 3F bestaat uit 54 - vaak variabele - oefe¬ningen. In totaal bevat dit lesbestand ruim 2600 opgaven en worden 12 oefenvormen gebruikt: namelijk Rijen (8x), Stenen (3x), Open vraag (4x), Flits-Open vraag (1x), Wijs aan in zin (1x), Meerkeuze-2 (2x), Meerkeuze-3 (7x), Meerkeuze-4 (13x), Meerkeuze-5 (1x), Plaats woord (9x), Slepen (1x), Wijzig tekst (7x).

Leestekens 3F heeft 169 uitlegschermen. Bij elke oefening horen een of meer van deze schermen, waarin met behulp van schema's, regels en voorbeelden de stof kort wordt uitgelegd. Deze vormen altijd het begin van de oefeningen. Tijdens het oefenen kan de uitleg op elk gewenst moment opnieuw geraadpleegd worden. 
INHOUD
Het doel van het programma is het halen van drempel 3F waar het gaat om het gebruik van interpunctie, hoofdletters en spellingtekens. De rubrieken die in het programma aan de orde komen zijn: 
• zinnen en afsluittekens
• komma
• puntkomma
• dubbele punt en aanhalingstekens
• haakjes, streepjes, slash, puntjes
• hoofdletters
• trema en apostrof
• accenten
• afbreken en koppelen
Voor uitgebreide informatie over Leestekens 3F, klik hier

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: