Woordenboek

    
Het Juffrouw Blom woordenboek

Inhoud van het woordenboek
Het woordenboek bevat nu ruim 21.000 woorden, circa 60.000 vervoegingen, ruim 22.000 betekenissen en 11000 uitdrukkingen. Onlangs zijn er enkele spectaculaire vernieuwingen toegevoegd, zoals het bekijken van alle uitdrukkingen bij een specifiek woord, of het bekijken van een woord dat eindigt op …heid, of het onderzoeken welke woorden rijmen op een bepaald woord. En sommige woorden hebben ter verduidelijking een plaatje bij zich.

Sinds mei 2013 is voor het eerst het klankzoeken ingebouwd. Dat wil zeggen dat als je je een letter vertypt, je waarschijnlijk toch het woord vindt dat je zoekt; dus bijvoorbeeld met baaard vind je toch het woord baard.

Het woordenboek is gratis. U mag het zelf gebruiken. Als u met leerlingen werkt, mag u het ook aan uw leerlingen meegeven. U mag het echter verder niet ter beschikking stellen aan derden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever JuffrouwBlom.com: info@juffrouwblom.com.

De werking van het woordenboek
Nadat het woordenboek is gedownload, verschijnt er een icoontje op het bureaublad in de vorm van een boekje. Door het boekje te dubbelklikken wordt het woordenboek opgestart. Onderaan op het hoofdscherm staat een vraagteken, waaronder de werking van het woordenboek wordt uitgelegd.

 
Annemarie Peperkamp van Kentalis Ambulante Dienstverlening zegt over het Juffrouw Blom online woordenboek:
Als ambulant begeleider cluster 2 raad ik uw online woordenboek vaak aan, m.n. omdat het naast betekenis ook de morfologie aangeeft. Daarnaast is het uit te printen voor het persoonlijk woordenboek. Omdat niet bij alle woorden afbeeldingen aanwezig zijn adviseer ik dan om hieraan gekoppeld het trefwoord in te geven bij 'google' en daarbij afbeeldingen te bekijken.
Ik print het uit en laat zelf een afbeelding opzoeken en het erbij plakken.